КРАСА
Олійне покриття проникає в пори деревини, скріплюючи її всередині. Така особлива здатність до глибокого проникнення створює ефект «відкритих пор», що надає дереву органічного та природного вигляду і задовольняє смаки найвибагливіших любителів натурального продукту. Справжність кольорової гами та особливі характеристики компонентів масел Амерікан Вуд Оіл робить їх вибором номер один для виробників покриття на підлогу та меблів, реставраторів антикваріату та майстрів по дереву.

СТІЙКІСТЬ
Тунгова олія Амерікан Вуд Оіл є найкращим захистом для дерева, оскільки не тільки забезпечує природний колір та спокусливий блиск, але також має водовідштовхувальні властивості та є природним антисептиком.
Стародавні китайці використовували тунгову олію для покриття суден. Сьогодні Амерікан Вуд Оіл використовує формулу запобігання доступу води, яка ґрунтується на природних захисних властивостях смол та здатності тунгової олії глибоко проникати й ущільнювати дерево зі середини. Масло пронизує поверхню дерева і стає його захисною складовою, що є стійкою до вологи, бруду, побутової хімії, алкогольних напоїв, перепадів температури та одночасно утворює покриття з чудовим виглядом та відмінною якістю. 

ЛЕГКІСТЬ У ВИКОРИСТАННІ

В доповнення до прекрасних захисних та естетичних властивостей, масла Амерікан Вуд Оіл є надзвичайно легкими у використанні.
 Однією з характеристик даного масла є довший період придатності після  відкриття, що надає йому перевагу перед більшістю продуктів на водній та олійній основах. Крім цього, масло має чудову здатність до самостійного вирівнювання (розтікання), що дозволяє вдало замаскувати невеликі пошкодження та не- рівності поверхні. На відміну від лаку, масла Амерікан Вуд Оіл дають можливість легко відновлювати та реставрувати вже покриту поверхню. У ви- падку появи подряпин, не потрібно шліфувати поверхню, замінювати дошку або покри- вати всю площу, достатньо просто вимити пошкоджену поверхню водою з милом та нанести один шар масла на необхідну ділянку.

ІСТОРІЯ ТУНГОВОЇ ОЛІЇ
Тунгова олія (tung oil) — жирна олія, яку отримують шляхом пресування горіхів тунгового дерева сімейства молочайних. Воно також відоме як китайське дерево (China wood). В основному, тунгове дерево росте в Китаї. Там воно використовувалося протягом століть, однак для Європи та Заходу стало відомим аж в кінці 19 століття. Зараз також культивується в Аргентині, Парагваї, США та деяких країнах Африки.

Ще з давнини народи Китаю та Японії активно використовували тунгову олію, видобуваючи її найбільш примітивним способом. Цією олією пропитували дерев’яні судна, з її допомогою виготовляли водовідштовхувальний матеріал для дахів, взуття, одягу, парасольок.

Плоди тунгового дерева схожі не маленькі темно-коричневі яблука діаметром 6-7см, всередині яких, під товстою шкіркою, заховані великі тверді зерна з масляною серцевиною. В цих зернах заховане найголовніше багатство тунгового дерева. Вони містять 60-65% цінної тунгової олії, що є незамінною сировиною для лакофарбової промисловості та надає винятково міцну, еластичну, стійку до води, атмосферних явищ та дії хімічних реагентів плівку, що має здатність швидко висихати. Лаки та фарби на основі тунгової олії захищають від корозії та обростання стальні корпуси кораблів, надають дереву властивість водонепроникності, запобігають його гниттю.

Всі натуральні рослинні олії можна поділити на дві великі групи. Одні, наприклад, оливкова, мигдальна, касторова – залишаться рідкими на повітрі протягом довгого часу, хоча поступово змінюються під впливом кисню (гіркнуть, окислюються і т.д.). Інші, наприклад, льняна, макова або тунгова – досить швидко утворюють тверду плівку, що прилипає до основи, на яку її нанесено. Такі олії – їх ще називають висихаючими – широко застосовуються в лакофарбовому виробництві. Механізм висихання цих олій ще до кінця не з’ясований, але його суть полягає в утворенні просторової високо полімерної сітки, яка і визначає властивості плівки. Характер цієї сітки залежить від хімічного складу олії. Плоди тунгового дерева Aleurites Fordii містять цінну тун- гову олію, однак пробувати їх на смак не варто – вони хоч і солодкі, зате отруйні.Головна складова тунгової олії - альфа-елеостеаринова (9, 11, 13-октадекатринова) кислота: СН3-(СН2)3-СН=СН-СН=СН-СН=СН-(СН2)7-СООН. Як можна побачити з формули, в ній три подвійні зв’язки, а чим більше подвійних зв’язків в жирних кислотах, що входять до складу олії, тим більше вона здатна до полімеризації та тим краще «висихає». Той факт, що подвійні зв’язки утворюють спряжену систему (розміщені через один), робить тунгову олію особливо активною, тобто такою, що швидко полімеризується. Крім цього, такі зв’язки, приєднуючи кисень, набагато менше схильні до утворення перекису, завдяки чому утворена плівка містить менше гідроксильних груп, а отже відзначається високою водостійкістю.

Ось чому тунгова олія утворює унікальні за своїми характеристиками плівки – міцні, еластичні, довговічні та, що варто додати, наділені гарним блиском.

Тунгова олія, на відміну від лляної, полімеризується не лише на поверхні, а відразу по всій масі. Це дуже цінна характеристика, завдяки якій час висихання олійно-лакової суміші, виготовленої з тунгової олії, - всього 9-10 годин, в той час як у більшості інших оліф – 24 години та більше.

Масло тунгове AWO Transparent Gold
 Застосування: продукт наноситься при кімнатній температурі (мінімум 16°С) та відносній вологості повітря 55-77%.
Розхід: приблизно 50-70м2 \галон(3.8л) в залежності від типу деревини. Для житлових приміщень рекомендуємо наносити 2-3 шари в залежності від типу деревини, в приміщеннях з інтенсивним використан- ням, підлогу варто захистити додатковим шаром Clear Seal.
Зовнішній вигляд:: Золотисто-жовтий, напівматовий (медовий колір).

Тунгове масло AWO Warm Grey
Застосування: продукт наноситься при кімнатній тем- пературі (мінімум 16°С) та відносній вологості повітря 55- 77%.
Розхід: приблизно 50-70м2 \галон(3.8л) в залежності від типу деревини. Для житлових приміщень рекомендуємо наносити 2-3 шари в залежності від типу деревини, в приміщеннях з інтенсивним використанням, підлогу варто захистити додат- ковим шаром Clear Seal.
Зовнішній вигляд:: Теплий сірий, надає дубу натуральний зовнішній вигляд, освітлює світлі типи дерева, такі як бук, клен та сосна. Зберігає натуральний колір деревини та запобігає її пожовтінню.

Фінішне покриття CLEAR SEAL
 Застосування: продукт наноситься при кімнатній температурі (мінімум 16°С) та відносній вологості повітря 55-77%.
Розхід: приблизно 50-70м2 \галон(3.8л) в залежності від типу деревини.
Зовнішній вигляд:: матовий, безколірний, найкраще підходить для твердих та екзотичних порід дерева, а також для захисту кольорового покриття (при змішанні олії з пігментом).

Гібридний лак AWO Invisible ultra Matt
Модифікований гібридний продукт з високою стійкістю, який зберігає природній вигляд деревини і не жовтить. Використовувати для житлових та комерційних поверхонь. Продукт має матовий ефект - ступінь блиску 2%. Містить керамічну добавку, яка значно продовжує термін експлуатації матеріалу. Крім того це натуральний продукт з низьким рівнем VOC, який немає запаху. Всі компоненти біорозчинні. Ідеально підходить для сучасних інтер’єрів. Також можна використовувати як фініш для збереження амбарних і вінтажних декоративних ефектів. Для внутрішнього застосування.  

Покриття на восковій основі HARD WAX OIL
 Застосування: продукт наноситься при кімнатній температурі (мінімум 16°С) та відносній вологості повітря 55-77%.
Розхід: приблизно 75м2 \2,5л в залежності від типу деревини. Для житло- вих приміщень рекомендуємо наносити 2 шари в залежності від типу дере- вини, в приміщеннях з інтенсивним використанням краще нанести ще один додатковий шар.
Зовнішній вигляд:: Екстра мат, без кольору, підходить для всіх порід де- рева. Рекомендована зернистість шліфувального паперу – 60-80-100. Надає дереву природного вигляду.