Антипірени надають матеріалам вогнестійкості, а також припиняють доступ кисню до вкритих ними поверхонь.
У нас в асортименті є три антипірени: INWOOD FIRE B, INWOOD FIRE C, INWOOD FIRE PROTECT.
Щоб зрозуміти який засіб потрібен саме вам і чому одні продукти мають вищу вартість аніж інші, рекомендуємо ознайомитись з європейськими нормами класифікації вогнестійкості. Класифікація конструкції та елементів споруд по вогнестійкості:

  • Індекси на утворення диму: s1; s2; і s3;
  • Індекси на утворення горючих частин: d0; d1 і d2.
  • Покриття для підлоги (індекс – f1);
  • теплоізоляційні матеріали лінійного трубопроводу (індекс L);
  • інші будівельні вироби (без індексу).  

Інтеграція вогнестійкості:

Отже, антипірен – це речовина, що знижує горючі властивості деревини, значно зменшуючи ризики у випадку пожежної загрози. Для обробки деревини виготовляють продукти комплексної дії, наприклад антисептик-антипірен. Такі продукти являють собою вогне- та біозахисні- речовини, водночас виступаючи антисептиком та антипіреном для деревини. Як діє антипірен? Речовина при нагріванні виділяє стійке з’єднання, яке сприяє охолодженню поверхні деревини. Потім утворюється «обгорілий» шар матеріалу, який перешкоджає доступ кисню до решти поверхні, а також активно відводить тепло вглиб матеріалу, зменшуючи процес горіння. Це не дозволяє деревині тліти при впливі температури. Антипірени дуже зручні у нанесенні – їх можна розпилювати на поверхню, наносити пензликом або ж просочувати ними деревину, що надає максимального ефекту вогнезахисту.

INWOOD FIRE B Забезпечує отримання вогнестійкої деревини, а також використовується для захисту поверхні деревини від впливу гнилі, грибків і комах. Не токсичний, не містить полібромисті діфенілефіри (ПБДЕ). Механізм дії полягає в тому, що на поверхні деревини утворюється плівкове покриття, яке при взаємодії з вогнем перетворюється в шар сухої піни, яка затримує доступ вогню до поверхні деревини. Не знижує міцність деревини. Випускається в прозорому та червоному кольорах. Клас пожежної безпеки: захисна ефективність B – s1,d0, групи горючості згідно з LVS EN 13501 – 1+A1:2010 (деревина товщиною не менше 25 мм). Після обробки матеріал не призводить до загального загоряння, але може сприяти горінню у випадку виникнення загальної пожежі.

INWOOD FIRE C Забезпечує вогнестійкість деревини, а також використовується для захисту поверхні деревини від впливу гнилі, грибків і комах. Обробка проводиться всередині приміщень і в закритих будівельних конструкціях, що не піддаються прямому впливу води та атмосферних опадів. Не токсичний (не містить полібромисті діфенілефіри (ПБДЕ)). Утворює плівкове покриття, яке при взаємодії з вогнем перетворюється в шар сухої піни, яка затримує доступ вогню до поверхні деревини. Не знижує міцність деревини. Випускається в прозорому та червоному кольорах. Клас пожежної безпеки: захисна ефективність C – s2,d0, групи горючості згідно з LVS EN 13501 – 1+A1:2010 (деревина товщиною не менше 25 мм). Після обробки матеріал може призвести до ситуації загального загоряння, проте, не на початку пожежі.

INWOOD FIRE PROTECT Біопірен, який використовується в нових і реконструйованих будівлях – для обробки пиломатеріалів (дошки, бруси та ін.). В закритих будівельних конструкціях, не схильних до прямого впливу атмосферних опадів (всередині приміщень), що забезпечує отримання важкогорючої деревини. На поверхні деревини утворює покриття, яке при впливі полум’я перетворюється в шар сухої піни і затримує доступ полум’я до шару деревини.

«INWOOD Fire protect» використовується для захисту деревини від гнилі, виникнення грибків і від деревних шкідників. Клас пожежної безпеки: захисна ефективність B – s1,d0, групи горючості згідно з LVS EN 13501 – 1+A1:2010 (деревина товщиною не менше 25 мм). Після обробки матеріал не призводить до загального загоряння, але може сприяти у випадку виникнення загальної пожежі.