Дерев'яна стільниця декорована в поєднанні з епоксидною заливкою - це чудовий спосіб створити унікальний та ефектний дизайн для вашої оселі та для будь-якого інтер'єру. Епоксидна смола - це матеріал, який дозволить вам зробити високоякісну та міцну заливку, яка прикрасить та підкреслить природну текстуру дерева. Нижче описано кілька кроків, які необхідно виконати для правильного нанесення епоксидної смоли на дерев'яній стільниці.
Робота з епоксидною смолою для заливки столешні з дерева може бути складною, тому важливо дотримуватися певної інструкції, щоб отримати бажаний результат. Ось кілька етапів, які потрібно виконати:

Суху, очищену від пилу та бруду (всі м’які елементи видаляємо) деревину, декоративні елементи (камінь, квіти, метал, тощо)  потрібно поґрунтувати (застосовуємо або смолу для дрібних заливок, або спеціальний ґрунт) для того, щоб попередити вихід бульок в товщину залитого шару та для уникнення небажаних реакцій. Вологість деревини повинна бути в межах 8 -10%. Важливо підтримувати температуру приміщення, смоли  та деталі в межах 20°-25°С.  

Підготовка форми для заливки:
-    Форму краще виготовити з матеріалу з хорошою тепловіддачею і невисокою адгезією до смоли (ламіноване ДСП, фарбована фанера, метал, силікон)
-    Форма повинна бути герметичною для попередження витікання смоли, стики варто обробити герметиком або  термо-клеєм
-    Варто передбачити кришку для форми для попередження попадання пилу на поверхню під час затвердіння смоли
-    Поверхню форми потрібно змазати розділювачем (антиадгезивна змазка)
-    Деревину та інші деталі, які можуть піднятись або рухатись під час заливки потрібно закріпити (можна застосувати сілановий клей чи термоклей)
-    Форму і виріб треба виставити по рівню

Підготовка суміші для заливки:
В чисту суху ємність, ваговим методом, строго дотримуючись пропорції вливаємо смолу та додаємо затвердник до смоли (пропорції різні в залежності від вибраного продукту), ретельно розмішуємо протягом 2-5 хв. Звернути особливу увагу на краї ємності, щоб один з компонентів не накопичувався на них. Перемішувати треба якісно, але не дуже швидко, не перегріваючи суміш та випереджуючи потрапляння повітря. Після цього можна додати барвники. За потреби рекомендую перелити суміш у чисту ємність для повторного розмішування (у разі накопичування смоли на дні ємності). (вмикаємо вентиляцію)

Заливка смоли та її полімеризація:
-    Прогріти форму (в разі зберігання її в холодному приміщенні), температура смоли, та приміщення повинна бути в діапазоні 20°-25°С.
-    Розрахований об’єм смоли (важливо в рамках допустимої заливки, попередивши закипання), розподіляємо рівномірно по поверхні, заливку робимо повільно, випереджаючи піноутворення суміші
-    Місця у яких виникли бульбашки потрібно обробити феном або газовою грілкою (фен ефективніший для товстих заливок, а грілка для фінішного топ-шару), також ефективний спиртовий коректор (залежить від тех. особливостей самої смоли). 
-    Якщо одного залитого шару було недостатньо, повторну заливку можна робити через 12-24 години після «гелювання», ІІ-га фаза смоли (стає липка, і вже практично не тече);
-    Повна твердість досягається через 48-72 годин (тоді можна витягувати з форми, та приступати до обробки)
-    Слід розуміти, що робоча температура  смоли 45°-70° С (в різних продуктів по різному, і для хорошого результату потрібно за цим стежити)
-    Для корекції полімеризації варто використовувати пірометр, він дозволить стежити за проходженням екзотермічної реакції, і підкаже коли потрібно наприклад вмикати додаткову вентиляцію чи охолодження
 
Після затвердіння епоксидної смоли необхідно провести шліфування поверхні столешні для видалення нерівностей та інших дефектів. Для цього можна використовувати абразивний папір різної зернистості, починаючи з грубого та закінчуючи дрібним. Фаза шліфування перед поліруванням надзвичайно важлива.
Під рукою необхідно мати принаймні зернистість від 80 до 2500. Процес може змінюватись залежно від типу епоксидної смоли (тобто твердості смоли), а також полірувальної суміші, яка буде використана пізніше.
Однак ми можемо сказати, що стандартний процес передбачає використання таких шліфувальних паперів у ряд: 80, 100, 120, 150, 180, 220, 240, 320, 400, 600, 800, 1000,  2000, 2500. Наша порада полягає в тому, щоб зробити «мокре шліфування», що означає розпилення води на поверхні до та під час шліфування. Це зробить процес шліфування більш плавним, а результат рівномірним. Ви можете використовувати наждачний папір вручну. Однак ми пропонуємо використовувати орбітальну шліфувальну машину: це робить обробку більш точною та однорідною, а також прискорює процес.

Для надійної експлуатації та естетичного вигляду виріб лакують.